maandag 4 november 2013

Help/hoera - het is herfst!


Een boek, speculaaskoekjes en een kaart!
Ok, ook regen dus. En harde wind tegen op de fiets. Ook dat is herfst. Hoewel een goed regenpak of OV-chipkaart dat leed hier en daar iets kan verzachten, heb ik ook de volgende aanvullende maatregelen voor u getest:

Speculaaskoekjes bakken (lekker simpel en 't huis ruikt al snel heerlijk), speculaaskoekjes opeten (jumjum!), je op de bank installeren met boek en kleedje, en mooie kaartjes mogen ontvangen (soms zo toepasselijk, zie foto) en versturen.

Alle maatregelen bleken een schot in de roos voor een prettige herfstdag, ondanks eventuele regen of wind. Van harte aan te raden dus. Bij deze :-)

Recept voor de speculaaskoekjes:
Nodig voor het deeg:
200g bloem, 100g donkere basterdsuiker, snufje zout, 4 theelepels koek- of speculaaskruiden,
2 eetlepels sojamelk, 125g plantaardige margarine
Ook handig:
Folie, oven, deegroller, vormpjes, bloem (voor het bestuiven) en bakpapier

Zeef de bloem en voeg de suiker, het zout en de kruiden toe. Voeg de melk toe en snijd de boter door het deeg. Flink kneden (maar niet overdrijven), de deegbal in folie wikkelen en laten rusten in de koelkast (paar uur of een dag). Klaar om te bakken? Rol het deeg uit en steek er mooie vormpjes uit. Leg de koekjes-in-spe op bakpapier of een beboterde bakplaat en plaats ze een kwartiertje in een oven op 180 graden. Enjoy!


1 opmerking:

Laat gerust een reactie achter!